İLK DDR5 RAM PİYASAYA SÜRÜLDÜ

  

ilk ddr5 ram

İlk DDR5 RAM kartlarının yakın zamanda gelişiyle bilgisayarların evriminde yeni bir dönüm noktası belirlendi.

Bu beşinci nesil  belleği, resmi olarak adlandırıldığı şekliyle, performans ve verimlilik açısından önemli yeni özellikleri beraberinde getiriyor.

2014'ten beri piyasada bulunan dördüncü nesil RAM'in (DDR4) ardından, dünyanın ilk DDR5 DRAM kartları SK Hynix'ten geldi.

Bu yeni bellek çeşitliliğinin ilk kamuya açık ışıkları, Intel'in gelişimi için bir teklif sunduğu yıl olan 2016 yılına dayanmaktadır; bu yıl, Birleşik Devletler'de elektronik endüstrisinin mühendislik ve standartlaştırma alanlarını temsil eden bir ittifak olan yarı iletkenlere dayalı teknolojilerin geliştirilmesi. Bir yıl sonra, organizasyon, 2018'de piyasaya sürülen ve Temmuz 2020'nin başlarında standart olarak resmileşen bu teknoloji için lansman planını sundu.

İlk DDR5 RAM bellek yongası, Kasım 2018'de SK Hynix tarafından görüntülendi. İlk testler ve bazı iyileştirmelerin uygulanmasından sonra, bugün ilk kez piyasada son halleriyle mevcut.

Bu plakalar 4800MHz ve 5600MHz arasındaki etkili hızlarda çalışacağı için ilerleme dikkat çekicidir. Ayrıca modülleri arasına doğrudan voltaj regülatörleri monte ederek anakartı bu görevden kurtarır.

Bu yeni özelliklere, özellikle enerji tüketimi (sadece 1,1V) ve hata düzeltme düzeyinde, önceki nesle göre önemli optimizasyonlar eşlik ediyor.

 

 

ddr5 duyuruldu

 

Şu anda bu kartlar , özellikle yapay zeka, makine öğrenimi ve büyük veri sektörlerinde kullanımları için veri merkezlerinde kullanımlarına yöneliktir . Oyuncular, görsel-işitseller ve üretkenlik için yüksek performans meraklıları, bu standardın kişisel bilgisayarlarda gelişini öngören bir duyuru için belirli zaman tahminleri olmasa bile beklemek zorunda kalacaklar.

SK Hynix'in yaptığı açıklamaya göre, DDR5 kartlarının performansı bir DDR4'ün neredeyse iki katı. Bu yeni yongaların gücü, hız aşırtma olsun veya olmasın, piyasada halihazırda mevcut olan bazı çiplerle karşılaştırılabilir olsa da, bu kartların ilk çıkanlar olduğu ve bu nedenle gelecekteki sürümler hakkında daha güçlü haberler beklendiği tekrar belirtilmelidir. Çok ileri gitmeden, 6400MHz ve hatta daha yüksek hızlarda anıları başlatma planları aynı şirket tarafından zaten açıklandı.

Bu yeni DDR5 RAM, TSV (Trough-Silicon-Via) teknolojisinin kullanımı sayesinde 256 GB kapasiteye kadar paketler halinde gelecek.

SK Hynix'in duyurusu ilk gerçekleşirken, Güney Koreli şirket yolculuğunda yalnız değil. Samsung, beklendiği gibi 2021'de kendi DDR5 plakalarını üretmeye başlayacak. Sektördeki diğer şirketler de bu yeni adımı atarak çalışmalarını tarih belirtmeden açıkladılar.

Ortada dolaşan söylentilere göre Intel ve AMD'nin gelecek yıla ışık tutacak sunucular için gelecekteki mimarilerinde bu yeni standardı destekleyeceği tahmin ediliyor.

SK Hynix'in açıklamasında belirtilen bir istihbarat sağlayıcısı olan Omdia'ya göre, DDR5'e olan talep 2021'de artmaya başlayacak ve bir yıl sonra, 2022'de DRAM pazarının% 10'una 2022'de sahip olacak. 2024'e kadar zaten birkaç yıl ilerliyor. Bu tahminlere göre kullanım kotası% 43'e yükseldi.

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar